keri no ras recipe


Keri No Ras Recipe in Gujarati Language:

"કેરી નો રસ

Ingredients:
  • 3 નંગ કેસર કેરી (Kesar Mango)
  • 1 નંગ બદામ કેરી (Badam Mango)
  • મીઠું (Salt)
  • સુંઠ (Dry Ginger Powder)
  • ખાંડ (Sugar)
  • ઘી (Ghee)   
Recipe:
  • સૌ પ્રથમ કેસર અને બદામ કેરી ને ચોખ્ખા પાણી થી ધોઈ ને છોલી ને ટુકડા કરવા.
  • ત્યારબાદ તેમાં ખાંડ, નાખી સહેજ ઠંડુ પાણી નાખી બ્લેન્ડર મશીન થી ક્રશ કરી લેવું.
  • અને ગરણી થી ગાળી લેવું, જેથી રેસા નીકળી જશે.
  • રસ ને ઠંડો કરી લો, સર્વ કરતી વખતે જરૂર મુજબ મીઠું, ઘી અને સુંઠ ઉમેરી ને સર્વ કરવો.  
  • આમ કેરી નો રસ તૈયાર થઇ જશે.     
Mango Ras Recipe:

  • First of take Keshar and Badam Mango and Wash it well with water and remove the skin and make small pieces.
  • Then add Sugar, and Little Cold Water and Blend with Blender Machine and Crush Well.
  • Then after Strain it so the fibers will come out.
  • Make the Juice Cool and While Serving Add Salt, Ghee and Dry Ginger Powder according to need.
  • Mango Ras is Ready to Serve.

Its Also Called Aamras in Hindi Everyone's Favourite Reciep in Summer, and Mango is also a King of all Fruits.

No comments:

Post a Comment